Timpul.md

Actualitate 14 Septembrie 2020 | 09:45

Bloomberg: Putin este „uimit” de amploarea protestului din Belarus

Președintele rus Vladimir Putin este încrezător că protestele din Belarus nu vor duce la răsturnarea lui Alexander Lukașenko, scrie Bloomberg, citând cinci interlocutori apropiați de Kremlin.

Publicația notează că autoritățile ruse au fost „uluite” de amploarea protestului din Belarus. Deși Moscova nu are încredere în Lukașenko, nu poate permite opoziției să vină la putere prin proteste de stradă. Kremlinul îl va sprijini pe Lukashenko, încurajându-i pașii către un transfer treptat de putere, scrie Bloomberg.

După alegerile prezidențiale din Belarus, au început protestele în masă. Potrivit rezultatelor aprobate de CEC, 80,1% dintre alegători au votat pentru Lukashenko, care conduce țara din 1994, și 10,12% pentru Svetlana Tikhanovskaia. Opoziția a denunțat falsificări masive, menționând că rezultatele votului au fost diametral opuse. După aceea, greve și procesiuni de protest au început în toată republica.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din Belarus, iar Alexander Lukașenko - câștigătorul lor.

GALERIE FOTO. 150 000 de protestatari au ieșit iarăși în stradă în toată Bielorusia. Au fost arestați sute de de manifestanți

sursa

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus