Timpul.md

Externe 5 Mai 2016 | 16:15

Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe al României, a fost numit consilierul lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de consilier prezidențial în cadrul Departamentului Politică Externă pe fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale a României.   

Potrivit sursei citate, Aurescu este numit în această calitate începând de vineri.

Funcția a fost deținută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu.

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 — 17 noiembrie 2015. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE.

În perioada 2010 — 2011, el a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând — pe tot parcursul procedurilor — activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat în februarie 2009.

În calitate de ministru de Externe, Bogdan Aurescu a vizitat R. Moldova. În discuțiile sale cu oficialii americani și europeni, el a subliniat importanța menținerii sprijinului pentru autoritățile de la Chișinău și a exprimat interesul pentru susținerea procesului de reformă, dezvoltarea economică și consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.

Sursa: Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus