Timpul.md

Actualitate 28 Ianuarie 2020 | 22:37

BREAKING /// Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. Alertă de tsunami

 Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,7, a zguduit sudul Cubei şi Jamaica, în nord-vest, marţi, la ora locală 14.00. 

 În urma seismului produs la o adâncime de 10 kilometri a fost emisă o alertă de tsunami valabilă pentru Jamaica, Insulele Cayman şi Cuba, care ar putea fi lovite de valuri periculoase, a avertizat Institutul Geologic american.“Valuri tsunami provocate de acest seism sunt posibile pe o rază de 300 km de la epicentru, de-a lungul coastelor din Jamaica, Insulele Cayman Islands şi Cuba”, a anunţat Centrul internaţinal de informaţii privind tsunami. Iniţial, cutremurul a fost estimat la o magnitudine de 7,3.

Autoritățile jamaicane au anunțat că valul de tsunami este așteptat să aibă, în unele locuri, între 0,3 și un metru, relatează Jamaica Observer.În Miami, oraș aflat la peste 500 de kilometri de insula Cuba, oamenii au simțit „vibrații” și mai multe clădiri au fost evacuate preventiv.

Institutul American de Geofizică (USGS) a revizuit magnitudinea de moment la 7,7 și la o distanță de 125 de kilometri de orașul Lucea din Jamaica.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus