Timpul.md

Actualitate 18 Iulie 2019 | 15:26

Bucurie imensă pentru Kovesi! Veste de ultimă oră de la Bruxelles

Veste imensă pentru Kovesi! Anunțul vine chiar de la Bruxelles. Fosta șefă a DNA nu are de ce să-și facă griji în ceea ce privește susținerea PE pentru funcția de procuror-șef european.

Aceasta va rămâne unicul candidat pe care PE îl va susține în cursa pentru șefia Parchetului European, spun surse din conducere pentru ziare.com.

Potrivit sursei citate, înainte de intalnirea informala a ministrilor de Justitie si Afaceri Interne care va avea loc la Helsinki pe 18-19 iulie, Parlamentul European va transmite un mesaj de reconfirmare a sprijinului pentru Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al Parchetului European.

Intervenția vine după ce s-a spus ca ar trebui sa se constituie noi echipe de negociere intre PE si Consiliul UE pentru ocuparea acestei functii. Asta nu schimba insa cu nimic mandatul pentru Kovesi, spune conducerea PE.

Kovesi a fost susținută d ela început de PE, în timp ce Guvernul i-a pus numeroase piedici. Nici premierul nu și-a exprimat sprijinul pentru fosta șefă a DNA.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus