Timpul.md

Finanţe 2 Iunie 2016 | 12:19

Bugetul auster provoacă nemulţumiri în Guvern. Ministrul Justiţiei cere mai mulţi bani

Proiectul Legea Bugetului de stat pentru anul 2016 de abia a ajuns pe agenda Parlamentului. Cu toate acestea unele ministere deja au făcut propuneri pentru ca acesta să fie modificat şi să le fie alocate mai multe resurse financiare.

Primul în listă este Ministerul Justiţiei care a solicitat o majorare cu circa 14 milioane lei a alocaţiilor pentru 2016, susţinând astfel că bugetul auster propus de Ministerul Finanţelor nu ar fi justificat.

„Ministerul Justiţiei a examinat proiectul legii Bugetului pentru anul 2016 şi analizând diminuările propuse la bugetul Ministerului Justiţiei relevă necesitatea alocării mijloacelor strict pentru realizarea acţiunilor din cadrul Strategiei de Reformă a justiţiei, care nu pot fi excluse din alocaţiile pentru 2016”, se arată într-un aviz al instituţiei.

Potrivit Ministerului Justiţiei, 6,67 milioane de lei ar urma să fie alocaţi suplimentar pentru Departamentul de Administrare Judecătorească, inclusiv 4,63 milioane pentru îmbunătăţirea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), care frecvent este trucat de judecători. Alte două milioane de lei ar urma să fie direcţionate pentru asigurarea instanţelor cu tehnica necesară implementării PIGD.

O sumă de 40.000 de lei ar urma să fie alocată pentru optimizarea paginilor WEB ale instanţelor, pe care frecvent nu apar deciziile de judecată, sau apar într-un format de foaie goală. De altfel pentru aceste pagini s-au cheltuit sume enorme, dar ele rămân a fi în mare parte nefuncţionale.

Continuare pe mold-street.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus