Actualitate

Burse in Marea Britanie pentru copiii supradotati

Centrul de Asistenta Educationala “EXCEL”, in parteneriat cu Academia de Stiinte a Moldovei organizeaza, sambata, 20 februarie 2010, in incinta Liceului ASM, cea de-a II-a editie a Concursului National “EdUKation”.

Obiectivul concursului este de a stimula competitivitatea elevilor supradotati si de a oferi posibilitati extinse de manifestare si demonstrare a propriilor dexteritati in
domeniul lingvistic si cel al stiintelor reale.

Celor mai buni elevi li se vor oferi burse de studii in Marea Britanie.
De asemenea, cativa tineri ingeniosi si talentati vor fi inmatriculati la Liceul ASM, fara a participa la concursul de admitere.

La etapa finala a concursului participa 120 de elevi din clasele: IX, X, XI, XII de la liceele din Republica Moldova. Precizam aici ca, incepand cu anul 2010, in concurs au fost inclusi si elevii din clasele a IX-a, care vor sustine doua teste: unul – de inteligenta, iar cel de-al doilea – de eruditie.

Potrivit Regulamentului, disciplinele incadrate in concurs sunt: limba engleza, matematica, chimia, fizica.

Lucrarile vor fi evaluate de catre un juriu din care fac parte reprezentanti ai Centrului de Asistenta Educationala “EXCEL” si ai Liceului ASM.

Inregistrarea participantilor la concurs incepe la ora 10:00.
Desfasurarea concursului – 10:30 – 12:00.

Ceremonia de anuntare a invingatorilor concursului este programata duminica, 21 februarie 2010, ora 11:00, la Liceul ASM, situat pe str. Spracenoaia, nr. 1, mun. Chisinau (sector Telecentru, un cartier mai sus de str. Academiei).

Amintim ca etapa regionala a concursului s-a desfasurat in 8 februarie 2010, la Balti, Cahul, Chisinau, Comrat. Prima editie a concursului “EdUKation” a avut loc in anul 2009, in parteneriat cu Ministerul Educatiei al RM.

Notam ca Marea Britanie ofera aceste burse tinerilor supradotati din RM, gratie colaborarii fructuoase stabilita intre Academia de Stiinte a Moldovei si Societatea Regala din Londra, capitala vizitata recent de conducerea ASM.

Rugam colegii din presa scrisa si Radio TV sa aduca aceasta importanta informatie la cunostinta elevilor de pe intreg teritoriul Republicii Moldova.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *