Actualitate

Burse si tabere gratuite pentru tinerii moldoveni

Tinerii din R. Moldova vor fi sprijiniti de statul roman prin burse de studiu si tabere gratuite in Romania, conform ministrului roman al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Ministrul a precizat ca, in cadrul programului derulat de Ministerul Tineretului pentru diaspora, tinerii moldoveni vor beneficia de 1.500 din cele 2.000 de locuri in taberele gratuite.

Iacob Ridzi a prezentat si bursele de studii rezervate tinerilor din R. Moldova. „Credem ca tinerii moldoveni trebuie sa aiba educatie in limba materna si este datoria noastra sa-i sustinem”, a declarat Ridzi. Astfel, in perioada 2009-2010, vor fi acordate 1.050 de burse pentru studii preuniversitare, 1.170 de burse pentru licenta, 353 pentru masterat, 40 de doctorat si 137 de burse pentru rezidentiat.
”Avem un program comunitar, „Tineret in actiune”, cu mai multe componente la care pot avea acces si tinerii moldoveni, cum ar fi proiectele pentru democratia si axa de cooperare cu tarile din vecinatatea UE. Avem alocate 4,7 milioane de euro, bani pe care ii vom absorbi tocmai pentru a veni in sprijinul tinerilor moldoveni si romani”, a completat ministrul.
Ministerul Tineretului va organiza stagii in Parlamentul European special pentru acesti tineri, iar Iacob Ridzi a avut deja discutii cu europarlamentari romani care vor accepta in birourile lor de la Bruxelles cetateni din R. Moldova.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *