Timpul.md

Actualitate 21 Septembrie 2017 | 11:44

Ca în URSS! Elevii din Găgăuzia vor lucra la colhoz, după o decizie a Adunării Populare

Reprezentanții legislativului găgăuz au permis colhozului Pobeda să implice elevii în strângerea roadei. Decizia a fost luată ieri, 19 spetmebrie, în cadrul ședinței Adunării Populare a Găgăuziei, scrie presa locală.

Inițiativa a venit din partea colhozului Pobeda, din satul Cupceac, care duce lipsă de brațe de muncă. Astfel, solicitarea acestuia a fost acceptată de către APG.

Și agenții economici din satul Tomai la fel, s-au adresat deputaților pentru a le permite elevilor să fie implicați la recoltare migdalelor.

Deputatul APG, Serghei Zaharia, a cerut colegilor săi să susțină inițiativa, argumentând că „această practică a existat din timpurile sovietice, iar munca educă omul”.

Potrivit deciziei, numai liceenii vor putea lucra pe teren. De asemenea, lucul ar trebui organizat astfel încât să nu interfereze cu procesul educațional.

Deputații au susținut această inițiativă în unanimitate.

Colhozul Pobeda este ultimul și singurul din Republica Moldova, dar și din toată Europa. Acesta a fost fondat în 1947 și, de atunci, nu și-a încetat activitatea nici pe o zi. Gospodăria prelucrează peste 6 mii de hectare de teren. 

bani.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus