Ultima oră

Calm şi linişte la graniţa ruso-poloneză, după ce şi Varşovia a interzis tranzitul camioanelor din Rusia

Potrivit lui Olsztyn Ryszard, purtatorul de cuvant al Serviciului Vamal din Polonia, transportul de marfă peste granita a fost inchis noaptea de duminica spre luni.

Astăzi, 1 februarie, reprezentanții Ministerului de Transporturi din Rusia vor ajunge la Varșovia, pentru a rezolva controversata problema a permiselor de intrare pe teritoriul Poloniei pentru transportatorii rusi si pentru operatorii polonezi in Rusia.

Potrivit Varșoviei, Rusia încălca dreptul internațional şi doreşte cu orice preț sa reduca numarul de permise acordate transporatorilor străini. În fiecare an, autoritatile ruse emit tot mai puține autorizații de tranzit pentru camioane, introduc proceduri de control suplimentare și cer mai multe documente.

De asemenea, Rusia vrea să interzică tranzitul de marfuri din terţe țări, explicând asta prin necesitatea asigurarii conformitatii cu restricțiile embargoului alimentar. Polonia nu este de acord cu noile conditii si nici cu reducerea sistematică a numărului de autorizații.

Acordul bilateral între Varșovia și Moscova privind tranzitul camioanelor poloneze și rusesti a expirat ieri, duminica. Rusia a cerut prelungirea vechiului acord până pe 15 februarie, dar Polonia nu a acceptat.

Polonia este a doua tara care refuza tranzitul camioanelor ruse dupa Turcia. Pentru detalii vezi aici.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *