Timpul.md

Actualitate 25 Septembrie 2019 | 09:21

Candidatul PDM a fost EXCLUS din cursă: Ar fi prezentat semnături false

Consiliul Electoral al Circumscripției din Comrat a refuzat să-l înregistreze pe democratul Dmitri Manol drept candidat independent la funcția de primar. După cum a explicat președintele consiliului electoral de circumscripție, Olga Patutina, motivul a fost că 400 de semnături au fost declarate nule, informează gagauzinfo.md.

„Astăzi i-am înmânat decizia comisiei raionale. A fost efectuată o verificare computerizată a foilor de semnături, care a arătat că 400 de semnături nu sunt valide. Din 1.000 de semnături, doar 710 voturi sunt recunoscute valabile. Încălcările sunt la numărul buletinelor de identitate, sunt semnături repetate, precum și nume ale persoanelor care, de fapt, nu locuiesc în Comrat”, a menționat Patutina.

La rândul său, Dmitri Manol a considerat acțiunile organului electoral ca o „acțiune politică”. Totuși, candidatul nu a hotărât să facă recurs nemulțumirii în instanță.

Reamintim că Dmitri Manol a candidat anterior la funcția de bașcan al Găgăuziei. Și în acel caz peste un sfert din semnături nu au fost validate. Problema a fost aceeași - în fișele de semnătură datele privind reședința persoanelor, datele pașaportului au fost indicate incorect, precum și semnăturile ar fi fost false. În ziua alegerilor, democratul nu a acumulat nici voturile celor care au semnat în susținerea sa. Manol a fost votat de 346 de locuitori ai Găgăuziei.

https://agora.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus