Economie

Cât de libere sunt casele de schimb valutar. BNM a suspendat 17 afaceri pentru 6 luni

Una din șase case de schimb valutar a fost sancționată în prima jumătate a anului. BNM a înregistrat astfel 64 de încălcări. Majoritatea caselor de schimb valutar sancționate sunt cele din centrul Chișinăului, aflate pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe străzile Armenească, Bănulescu-Bodoni sau Mitropolit Varlaam. Au fost sancționate și case de schimb valutar din orașul Cahul.

Conform situației de pe 11 iulie, Banca Națională a Moldovei a suspendat activitatea pentru 17 case de schimb valutar. Acestea au fost cu ușile închise cu perioade cuprinse de la 15 până la 180 de zile. Alte zece case de schimb valutar au fost amendate, iar 37 au fost avertizate. Amenzile aplicate caselor de schimb valutar variază între 5.000 și 25.000 de lei moldovenești.

Regulile pe care trebuie să le respecte casele de schimb valutar

Activitatea caselor de schimb valutar a fost liberalizată prin adoptarea unui regulament nou pe 1 decembrie 2016. Casele de schimb valutar nu mai sunt obligate să dețină un minim de numerar, acestea având libertatea să dețină valută și lei moldovenești în funcție de decizia administratorilor. 

Continuarea o găsiți pe Moldnova.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *