Timpul.md

Actualitate 24 Ianuarie 2019 | 10:09

Caz de corupție la vârful politicii din Bulgaria - deputat socialist pus sub acuzare pentru spălare de bani

Deputata Partidului Socialist Bulgar (BSP) Elena Ionceva este deja acuzată de spălare de bani au anunțat, neoficial, surse din partea BSP. Știrea a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al procurorului general, Rumiana Arnaudova, pentru ziarul "24 Ceasa", preluat de Rador.

Ancheta împotriva deputatei Ionceva vizează operaţiuni financiare făcute cu bani despre care există dubii că ar fi luaţi de la Banca Comercială Corporativă. Potrivit anchetatorilor, banii ar fi fost ascunşi prin compania offshore Dali Trading Limited.

Suspiciunile au fost legate de faptul că în spatele tranzacţiei s-ar afla fostul proprietar al băncii falimentare, Ţvetan Vasilev. În prezent, el este pus sub acuzare cu suspendare în megaprocesul pe tema însuşirii a peste 2,5 miliarde de leva de la Banca Comercială Corporativă.

Potrivit Procuraturii, banii au fost luaţi din depunerile cetăţenilor la această bancă. Avem motive să credem că Ionceva fie a ştiut, fie a bănuit acest lucru, după cum rezultă din declaraţiile martorilor, dar într-o mică măsură, susţine Procuratura. După ce informaţia legată de acuzaţiile care i se aduc a apărut în presă, Elena Ionceva a acuzat guvernul pentru asta şi personal pe premierul Boiko Borisov.

"Acuzaţia potrivit căreia, lucrând în perioada 2012-2014 la Tv7, am fost finanţată în mod ilegal, este una absurdă. Este vorba despre perioada în care am făcut o serie de filme documentare despre războiul în Siria şi despre acţiunile organizaţilor islamice în Alep, despre Turcia şi islamizarea sa treptată, despre Ucraina şi despre începutul războiului civil. Filmele au fost difuzate, iar tehnica pentru filmarea şi montarea acestora, precum şi pentru reportajele în direct, poate fi verificată. Guvernul bulgar şi Boiko Borisov au început să folosească DNA-ul, creat şi controlat de el, pentru intimidare, ameninţare, pentru umilirea publică a opozanţilor politici. Încearcă să îi nimicească pe cei care arată cum acest grup de crimă organizată jefuieşte Bulgaria. Asta nu ne va opri", a scris ea pe Facebook.
 
hotnews.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus