Lumea

Ce greutate are populaţia lumii?

În America de Nord trăiesc cei mai graşi oameni de pe planetă, arată acest raport citat de BBC. Deşi numai 6% din populaţia lumii locuieşte aici, o treime din obezii lumii sunt concentraţi în această regiune.

Populaţia lumii cântăreşte, în total, 287 de milioane de tone, 15 milioane de tone reprezentând excesul purtat de persoanele supraponderale, iar 3,5 milioane de tone provenind de la cele obeze, au calculat oamenii de ştiinţă.

Greutatea medie globală este de 62 de kilograme, însă există mari diferenţe regionale. Astfel, în America de Nord greutatea medie este de 80,7 kilograme, în timp ce în Asia e de numai 57,7, menţionează şi OMS într-un raport citat de BMC Public Health.

În ceea ce priveşte ţările cu cei mai graşi cetăţeni, de departe SUA conduc. Însă o greutate mare nu înseamnă şi standardele cele mai bune de viaţă, atrag atenţia oamenii de ştiinţă, oferind drept exemplu Japonia.

Rămâne însă în continuare adevărat că adesea a fi slab este egal cu a fi sărac, situaţie întâlnită în Eritreea, Vietnam şi Etiopia, ţări aflate la polul opus.

Alte ţări aflate în top 10 cu cei mai graşi cetăţeni sunt, surpriză! – Kuwait, Croaţia, Qatar şi Egipt. În cazul ţărilor arabe, creşterea în greutate este cauzată de impactul pe care îl au automobilele.

Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *