Actualitate

Ce se întâmplă dacă ţii un cactus în camera

Înainte de a află ce se întâmplă dacă ţii un cactus în camera, îţi oferim câteva informaţii interesante care te vor ajută să îngrijeşti cum trebuie plantă.

E bine să plantezi cactusul într-un amestec de nisip şi turbă, iar deasupra un strat de pietriş. Nu replantă cactusul foarte des, pentru că nu îi face bine să îi schimbi pământul şi, în plus de asta, nu are nevoie de îngrăşământ.

După cum deja ştiai, cactuşii nu se udă des. Plantele îşi stochează singure rezervele şi trăiesc de obicei în zone toride. Dacă îi dai foarte multă apă, plantă va putrezi şi va muri.

Nu toţi cactuşii preferă lumina. Unii trebuie ţinuţi la umbră. Oricum, e de preferat să îi aşezi în cea mai luminată parte a camerei. Dacă în interiorul camerei este cald, cu atât mai bine, chiar dacă aceste plante nu au probleme cu frigul.

Ce se întâmplă dacă ţii un cactus în camera
Există multe mituri cu privire la cactus. Se spune că omoară celelalte plante şi e bine să nu îl ţii aproape de o altă floare. Mitul nu a fost confirmat până acum de botanisti. Cactuşii sunt plante excelente pentru dormitor. Acestea produc oxigen în timpul nopţii şi te ajută foarte mult dacă ai probleme cu somnul.

Cactusul este recomandat în casele persoanelor care au probleme respiratorii, boli precum astmul sau afecţiuni ale inimii. Mai mult, cactuşii absorb undele electromagnetice şi pot stă fără nicio problema aproape de televizor sau laptop în timpul zilei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *