Bună Dimineața

Ce se întâmplă la Bucureşti?

Supărarea a început de la dezbaterea pentru proiectul de reformare a Legii sănătăţii. Dezbatere care nu a avut loc, ci s-a transformat într-o confruntare personală între secretarul de stat Raed Arafat şi preşedintele Traian Băsescu. Disputa a căpătat o mare încărcătură emoţională: românii s-au simţit atinşi de pericolul privatizării sistemului de sănătate.

Eu unul nu văd niciun pericol într-o astfel de privatizare. De foarte mulţi ani dau bani la bugetul de sănătate şi în paralel achit pentru orice tratament – plătesc de două ori. Cu un sistem privat, poate ar trebui să plătesc o singură dată. Dar aceste chestiuni nu au fost discutate la Bucureşti. Televiziunile din România au căutat isteria confruntării, isterie încheiată cu demisia lui Arafat.

Apoi au ieşit oamenii în stradă în sprijinul demisionarului. Băsescu a cedat şi a cerut retragerea proiectului de modificare a Legii sănătăţii. În mod paradoxal, protestele nu s-au liniştit, ci au devenit violente. În stradă nu au ieşit oamenii simpli, ci specialiştii luptelor de stradă: galeriile de fotbal. Cineva vrea cu tot dinadinsul să poată anunţa „Revoluţie la Bucureşti!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


George Damian

George Damian este ziarist din anul 2001. A scris sau încă scrie pentru ZIUA, Deutsche Welle, Puterea, Magazin Istoric, Historia, Times New Roman, Timpul - Chișinău, Adevărul și moldNova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *