Timpul.md

Actualitate 9 Octombrie 2018 | 16:39

Ce spun medicii şi care este starea femeii în al cărei apartament a avut loc EXPLOZIA

Starea femeii de 32 de ani, în al cărei apartament a avut loc deflagraţia, continuă să fie gravă. Medicii de la Spitalul de Urgență spun că, în urma exploziei, tânăra s-a ales cu numeroase răni și cu arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului. De asemenea, a fost afectat şi sistemul respirator. Acum, ea se află în secția de Reanimare. 

"Trece toate intervențiile de etapă, adică pansamentele, cu medicii de la Centrul de Combustie. În rest, primește complexul de tratament conform protocolurilor și ghidurilor internaționale", a menţionat Alexandru Solomatin, șeful secției Reanimare IMU.

De asemenea, cei doi bătrâni morţi în explozia de sâmbătă sunt cetățeni ai Israelului şi veniseră în Moldova în vizită la fiul şi nepoţica lor de doar şase luni. Bărbatul le închiriase un apartament în aceeaşi clădire în care locuieşte şi el, acolo unde s-a produs tragedia. Fiica victimelor a declarat pentru presa israeliană că părinţii ei, ambii născuţi în aceeaşi lună şi în vârstă de 77 de ani, erau împreună de la 14 ani, iar în urmă cu doi ani au celebrat nunta de aur. Aceştia erau originari din oraşul Bat Yam.

Potrivit IGSU, corpul bătrânei, dată dispărută încă duminică, a fost recuperat ieri-dimineaţă de salvatori.

Victima a fost găsită printre ruinele de la etajul 14. Soţul femeii s-a stins în noaptea de sâmbătă spre duminică pe patul de spital.

Sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus