Ultima oră

CEC interzice antimanifestările la întâlnirile electorale

„PDM a sesizat instituțiile statului în legătură cu actele de huliganism ale provocatorilor din gruparea lui Sergiu Mocanu, care în repetate rânduri au deranjat cetățenii în timpul întâlnirilor organizate de Partidul Democrat. Comisia Electorala Centrala a adoptat o hotărâre prin care sancţionează concurentul electoral Mişcarea Populară Antimafie și interzice repetarea acțiunilor agresive ale acestuia. Vom face astfel de sesizări ori de câte ori vom observa că se recidivează în comportamentul huliganic, se amenință securitatea întrunirilor, se manipulează opinia publică și se instigă la ură. Vom cere cu fiecare ocazie organelor responsabile să aplice sancțiuni legale drastice pentru a opri astfel de comportamente rușinoase și a garanta dreptul oamenilor la întruniri și libertatea alegatorilor de a se informa”, se spune în comunicat.

PDM declară că,prin aceste sesizări, dă un semnal foarte clar că „nu este și nu va fi niciodată intimidat de agresivitatea fizică și verbală promovată de unii concurenți electorali. PDM și membrii săi nu au încălcat și nu vor încălca legislația electorală. În schimb, vom lupta cu toate mijloacele legale contra celor care murdăresc imaginea PDM și blochează desfășurarea activităților pe care le organizăm împreună cu cetățenii. Iar cei care vor insista pe calea provocărilor trebuie să știe că după decizia CEC pentru ei intervine și răspunderea penală. Atragem atenția Poliției că acum are o bază juridică mai clară pentru a-și îndeplini obligațiile de asigurare a ordinii publice”, se mai spune în comunicat.

„Anume pentru că PDM este un partid al stabilității și al proiectelor de viitor, noi suntem supuși atacurilor din partea unor radicali și extremiști care nu-și propun să construiască ceva în această țară, ci doar să murdărească și să dărâme. PDM va continua să facă o campanie pozitivă și va continua să vorbească despre ceea ce interesează cu adevărat cetățenii, în primul rând măsurile pentru locuri de muncă bine plătite și pentru sprijinirea familiilor moldovenești”, se spune în finalul documentului.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *