Timpul.md

Finanţe 4 Aprilie 2016 | 12:39

Cel mai vechi centru comercial din Moldova a fost vândut

Trei întreprinderi de stat în care statul deține cote majoritare au fost vîndute astăzi la licitația de la Bursa de Valori.  

Prețurile solicitate pentru cele trei bunuri proprietate publică de stat se cifrează la 260 milioane de lei (peste 11 mln de euro).

La prima licitație „cu strigare” din acest an au fost vândute pachetele de acțiuni deținute de stat în compania Aeroport Catering, societatea pe acţiuni „Amelioratorul" din Taraclia și Magazinul Universal Central „UNIC" din Chișinău. Cel mai mare preț, respectiv 252 milioane de lei, a fost oferit de cumpărător pentru 85 la sută din acțiunile magazinului universal central.

La licitaţiile „cu strigare”, desfășurate la Bursa de Valori în perioada 4-8 aprilie, vor fi puse în vânzare pachetele de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni. În 12 din aceste societăți statul deține controlul, inclusiv în Barza Albă, Tutun–CTC, Magazinul Universal Central ”UNIC”, Aeroport Catering, Floare - Carpet. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse la Bursa de Valori, se estimează la peste un miliard de lei.

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus