Timpul.md

IT&C 11 Decembrie 2011 | 09:19

Cele mai tari gadgeturi ale anului 2011

 Majoritatea companiilor de electronice îşi lansează, în această perioadă a anului, noile produse, în speranţa că vor reuşi să cucerească publicul şi să dea marea lovitură pe piaţa de electronice.

 Marile firme încearcă să profite şi de târgul Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, unde sunt prezentate cele mai noi gadgeturi. Astfel, cei de la Yahoo au întocmit un top al celor mai tari invenţii ale anului 2011 din industria electronică.

Din punctul de vedere al acestora, în acest an vor face senzaţie televizoarele 3D la care poţi să te uiţi fără ochelari speciali, iPhone-ul 4, Motorola Atrix 4G sau Asus Eee Pad Slider.Smartphone-ul Atrix (foto jos), desemnat cel mai puternic dispozitiv din categoria sa, are ecranul de patru inchi, la o rezoluţie de 540x960. Sistemul de operare este Android 2.2, iar Atrix de două camere, una frontala VGA pentru apeluri video şi o cameră de 5 MP pe partea din spate cu bliţ şi înregistrare video HD la 720p. În plus, Atrix este dotat şi cu cititor de amprente biometric pentru extra securitate.După Asus Eee Slate EP121 şi Asus Eee Pad Transformer, următorul tablet PC prezentat de compania taiwaneză la CES 2011 a fost Asus Eee Pad Slider. Numele trimite la tastatura full-size integrată tip slide-out de care dispune Slider-ul şi care îl scoate cu siguranţă în evidenţă.

Eee Pad Slider dispune de un display de 10.1 inch WSVGA cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi de sistem de operare Android 3.0. Acesta va ajunge pe piaţă în luna mai, la preţuri cuprinse între 500-800 de dolari.

 iPad killer

Compania Motorola a început anul 2011 în forţă. Tableta XOOM (foto jos), lansată de americani la CES, a fost desemnată cel mai bun gadget de la CES, ameninţând supremaţia Apple, care deţine iPad.Gadgetul, care are la bază noul sistem de operare Android de la Google, 3.0 Honeycomb, are un ecran cu o diagonala de 10,1 inci (rezoluţie 1280×800), capabil să redea conţinut high-definition. Procesorul are două nuclee nVidia Tegra 2 de 1 GHz, o memorie RAM de 1 GB, capacitate de stocare internă de 32 GB.

Tableta va beneficia şi de o cameră foto de 5 MP în partea din spate, dotată cu flash dual-LED, precum şi de o cameră frontală de 2MP, pentru efectuarea apelurilor video.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus