Ultima oră

Certuri şi bătăi în campania electorală

În ziua de 21 aprilie în satul Vorniceni, r-nul Străşeni, uşa casei candidatului PD la postul de primar Rodica Jereghi a fost forţată cu toporul. S-a constat că din casă nu au dispărut bunuri, ci doar s-a făcut dezordine în dulapul unde se păstrau acte şi alte documente, iar toporul a fost lăsat pe canapeaua din dormitor. 

Ana Malai, candidat independent la funcţia de primar în s. Lebedenco, r-nul Cahul, a insultat verbal membrii consiliului de circumscripţie şi a distrus informaţia despre depunerea actelor de către candidaţi de pe panoul de afişaj din holul primăriei. Un caz similar s-a înregistrat în s.Ţânţăreni, r-nul Teleneşti, unde, în incinta Consiliului Electoral, s-a iscat o ceartă între candidaţii la funcţia de primar din cauza poziţiei din listă. 

La 24 aprilie, în s.Văratic, r-nul Ialoveni, nepotul primarului Chirman Iurie, membru PD a fost agresat de către trei persoane: Arcadie Bălan, Roman Bălan şi Vasile Bălan, membri PCRM, dintre care primii doi au fost înaintaţi candidaţi la funcţia de consilier local la 27 aprilie 2011. În baza cazului a fost deschis dosar penal în temeiul art. 287(2) "Huliganism". 

La 11 aprilie, observatorii au sesizat faptul că automobilul Valentinei Casian, ulterior candidatul PL la funcţia de primar în oraşul Străşeni a fost incendiat. Primele verificări efectuate de pompieri au exclus ipoteza unei defecţiuni tehnice care ar fi provocat incendiul.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *