Timpul.md

Actualitate 27 Ianuarie 2017 | 14:41

CFM a redus costul călătoriei cu trenul Chişinău-Odesa

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) a anunţat că de astăzi au intrat în vigoare tarife noi pentru trenul de pasageri nr. 642/641 de pe cursa Chișinău–Odesa. Pentru această rută călătorii vor beneficia de o reducere de 20% din suma stabilită de CFM pentru distanța parcursă pe teritoriul R. Moldova, informează MOLDPRES.

Oferta este valabilă pînă la 2 aprilie 2017 și are ca scop sporirea competitivității CFM pe piața serviciilor de transportare a pasagerilor. În urma modificării tarifelor pentru cursa Chișinău-Odesa, călătorii vor putea procura tichetele la un preț de 182 lei.

Decizia cu privire la circulaţia trenului Chişinău-Odesa a fost luată în conformitate cu un acord încheiat între Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi administraţia Căilor ferate din Ucraina. Datorită acestei colaborări, susţinute de EUBAM (Misiune a Uniunii Europene pentru sprijin la frontieră R. Moldova şi Ucrainei), controlul vamal pentru pasagerii rutei respective se face în incinta Gării Feroviare din Chişinău.

„Controlul vamal este realizat înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren şi nu se mai repetă la frontieră. Decizia este în beneficiul călătorilor, care astfel economisesc pe drum aproximativ o oră”, se indică într-un comunicat al CFM.

Trenul porneşte din staţia Chişinău la ora 8.11 şi ajunge la Odesa la ora 12.25. La întoarcere, trenul porneşte la ora 16.00 din Odesa şi ajunge la Chișinău la 20.15.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus