Timpul.md

Bună Dimineața 23 Februarie 2011 | 05:18

Chiar atât de beat să fi fost Letterman?

Postul american de televiziune CBS a făcut zilele trecute haz de necaz pe seama Moldovei, drept reper servindu-i un aşa-zis studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a calificat cetăţenii moldoveni drept „cei mai beţivi din lume”. Ceea ce a stat la baza „studiului”, precum şi calitatea lui sunt un alt subiect, pe care trebuie să-l dezbată sociologii.

M-a deranjat, însă, abordarea nici măcar amuzantă a celor de la CBS, în special a prezentatorului David Letterman, unul dintre cei mai cunoscuţi în America. În primul rând, a dat dovadă de incompetenţă, menţionând că nu cunoaşte nimic despre ţara vizată, spunând că R. Moldova e o monarhie condusă de rege. În al doilea rând, nu s-a obosit să caute, cel puţin în Google, ca să afle că Moldova-i o republică parlamentară. Chiar dacă admitem că Letterman a dorit să facă mişto de actorul mahmur, întruchipat în „regele Moldovei”, prezent în subiectul dat al emisiunii, nu i-a reuşit, pentru că acela băuse altceva, nu vin moldovenesc.

Am observat şi reacţii adverse la subiectul lui Letterman, dar cel mai mult m-a mirat faptul că s-au găsit unii care au apreciat „gluma” americanului. E ca şi cum au salutat faptul că cineva îşi bate joc de noi. Totuşi, după vizionarea acelei secvenţe video despre consumul de băuturi în R. Moldova, m-am întrebat: oare cine e mai beat - noi sau Letterman ?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus