Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2017 | 17:45

China se pregăteşte de RĂZBOI: Are o super-armă cu laser pentru operaţiuni antiteroriste

Comuniştii din China se alătură Occidentului. Cel puţin asta rezultă după ultima mişcare a celor de la Beijing. S-a creat u super armă pentru operaţiuni antiteroriste. Chinezii spun că au pus la punct un nou laser care este capabil să lovească ținte aflate la cel mult 200 de metri. Arma urmează să fie folosită în operațiunile de combatere a terorismului, conform unui reportaj al televiziunii de stat chineze, conform evz.ro.

Arma a fost prezentată recent în cadrul unui exercițiu de combatere a terorismului desfășurat în provincia Hunan din centrul Chinei. Hongfeng, o companie afiliată China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC), a prezentat arma, care trage mai repede și mai precis, în comparație cu arme de tip clasic. Arma nu emite niciun sunet, nici lumină vizibilă cu ochiul liber atunci când se trage cu ea, a declarat pentru cotidianul chinez de limbă engleză Global Times, Yan Azhe, unul dintre inginerii care au proiectat-o. De asemenea, este ușor de folosit, deoarece nu are recul și este ieftin de întreținut, a mai declarat Yan.

În cursul recentului exercițiu anti-terorist din Hunan, s-au folosit o gamă largă de echipamente de ultimă generație pentru lupta împotriva antiterorismului, cum ar fi: o mănușă fabricată dintr-un material special ce împiedică tăierea sau înjunghierea utilizatorului cu obiecte metalice; un scut multifuncțional care-i derutează pe teroriști cu raze laser și zgomote, precum și un emițător electronic de șocuri, se menționează în același reportaj.

Arma este considerată utilă forțelor de securitate chineze care desfășoară operațiuni de combatere a terorismului, mai ales în provincia Xinjiang. Xinjiang, unde trăiesc peste 10 milioane de musulmani uyguri, a fost scena unor proteste, în ultimii ani, ca urmare a deciziei autorităților de a coloniza provincia cu huni proveniți din alte zone ale țării. China acuză mișcarea separatistă pentru Turkistanul de Est de numeroase atentate în interiorul și în afara provinciei Xinjiang, mai spune sursa citată.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus