Internațional

Chinezii vor construi “o flotă de nave tradiţionale” cu o înălţime de 360m

Construcţiile împrumută forma curbată a velelor şi, privite de la distanţă, dau impresia unei flote aflate în mişcare. Chongqing Chaotianmen va grupa restaurante, cluburi, spaţii pentru birouri şi reşedinţe private, dar şi o grădină suspendată care va funcţiona ca punte de legătură pentru patru dintre ele.

Biroul de arhitectură Safdie Architects a anunţat cel mai nou proiect, un complex cu utilitate mixtă care va fi construit în Chongqing, China. Deşi ansamblul de clădiri se află încă în faza de randare computerizată, existenţa Marina Bay Sands din Singapore, operă a aceleiaşi echipe de arhitecţi, confirmă posibilitatea construirii unui asemenea colos.

Proiectul arhitectural a încercat să surprindă trecutul important al oraşului, făcând trimitere în acelaşi timp şi la tradiţia comercială a zonei.

Inspiraţia a pornit de la imaginea unei flote de nave tradiţionale chineze privită din depărtare. Cele şase clădiri construite din oţel şi sticlă sunt arcuite pe verticală, iar privite de la distanţă lasă impresia unor veliere aflate în mişcare. Turnurile din faţă măsoară fiecare 358m înălţime şi vor găzdui mai multe hoteluri, reşedinţe private şi spaţii pentru birouri.

În spate, dispuse într-o suprafață care totalizează 930.000 mp se află patru clădiri mai mici, două dintre ele conectate la turnurile principale printr-o punte suspendată la 248m înălţime.

La baza complexului, arhitecţii biroului Safdie au prevăzut spaţii cu scop cultural, un teatru, o sală de conferinţe precum şi pontoane pentru folosirea ambarcaţiunilor care navighează pe cursul fluviului Yangtze.

Investiţia totală se va ridica la 3.1 miliarde dolari, conform biroului de arhitectură, iar construcţia se va realiza cu participarea a trei dintre cele mai mari companii asiatice din domeniu.

Sursa: Stylereport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *