Actualitate

Chirtoacă nu vrea anticipate: PSRM şi Renato Usatîi ar putea câştiga majoritatea parlamentară

„La nivel central se poate de format o coaliţie parlamentară pro-europeană din deputaţii PLDM, PDM, PL şi PREM, care să activeze sub îndrumarea UE, cu un procuror general independent, nu numaidecât din afara ţării, dar să fie independent şi ales cu implicarea UE. Ca să fie exclusă coruperea lui în cele mai răsunătoare cazuri şi nu numai”, a declarat Chirtoacă.

Referindu-se la potenţiala coaliţie din Consiliul municipal Chişinău, ales la 14 iunie, fruntaşul liberal a spus că, probabil, va din formată o coaliţie din 26 de consilieri PL, PPEM, PLDM şi PDM. „Comuniştii cel mai probabil nu vor face coaliţie cu PSRM. Aceştia vor avea o poziţie neutră, vor constitui o punte dintre coaliţia pro-europeană şi cea a PSRM”, a opinat Chirtoacă.

Vicepreşedintele Partidului Liberal s-a pronunţat împotriva alegerilor parlamentare anticipate. „Alegerile parlamentare anticipate ar însemna un laţ la gâtul Republicii Moldova. Din situaţia existentă , PSRM şi Renato Usatîi ar putea câştiga majoritatea parlamentară. Aceasta ar transforma Republica Moldova într-o nouă Crimee sau Doneţk. Dar sunt oameni care vor merge la vărsare de sânge pentru a nu admite acest lucru. Reacţiile vor fi mult mai dure decât acţiunile de protest ale platformei „DA”, a spus fruntaşul liberal.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *