Timpul.md

Bună Dimineața 22 Septembrie 2011 | 05:10

Chişinăul nu va fi curat fără amenzi

Zilele acestea, mai mulţi tineri au lansat pe reţelele de socializare, dar şi pe blogurile lor, campania „Eu vreau un Chişinău curat!”, care intenţionează să sensibilizeze oamenii la păstrarea curăţeniei pe străzile oraşului nostru. 

Salut iniţiativa, deşi mă îndoiesc că cei care vor privi imaginile video vor urma sfatul tinerilor.  

Dar cum să fie Chişinăul curat, dacă şi cei responsabili dau dovadă de iresponsabilitate în acest sens (vezi unde duce gunoiul „Autosalubritatea”, cum se reduc spaţiile verzi din capitală sau ce fel de autorizaţii eliberează Primăria etc.). Probabil, ar trebui, odată şi odată, să le fie aplicate nişte amenzi (dar usturătoare) tuturor celor care îşi bat joc de acest oraş: agenţilor economici şi persoanelor fizice care încleie pe toţi stâlpii şi pe toate staţiile de troleibuz anunţuri despre „excursiile la Zatoka”, „cursuri de judo”, concerte la Palatul Naţional sau cluburi underground, despre cei care ard de nerăbdare să cumpere păr la preţ redus sau să vândă teze de doctorat... Nu trebuie iertată nici acea pensionară care iese din troleibuz şi aruncă biletul jos, dar nici studentul fără bursă care aruncă chiştocul pe aleea din parc.
Nu e greu de implementat acest lucru, chiar dacă unii se vor revolta. Noi vrem un Chişinău curat. Dacă n-ai obraz, te batem la buzunar...
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus