Timpul Local

Cine il face fericit pe Mircea Snegur?

La serbarea data, duminica trecuta, cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a Domniei Sale, dl presedinte Mircea Snegur – primul sef de stat al Republicii Moldova independente – a avut parte de un cadou deosebit, care l-a facut sa radieze de fericire.

Vorba e ca, printre numerosii prieteni care au venit sa-i ureze „La multi ani!”, s-a aflat si nepotelul sau iubit, Mircea, care-i poarta numele si despre care, in mai toate interviurile acordate de-a lungul anilor, dl presedinte a vorbit cu mare drag. Nu o data, el a mentionat ca discutiile cu singurul nepot sunt printre marile sale pasiuni. Dar timpul a trecut, nepotelul s-a facut un flacau in toata legea, iar odata cu varsta au devenit mai putine si orele de taifas cu bunicul. Din motive obiective insa.

Asa cum, timp de mai multi ani, mama sa, Natalia Gherman, respectiv fiica dlui presedinte, s-a aflat in fruntea a doua misiuni diplomatice ale R. Moldova in strainatate, Mircea Jr. a locuit si studiat mai mult in Europa. Mai intai a invatat germana la Viena, apoi suedeza la Stockholm, unde mama sa a fost Ambasadoare pentru tarile scandinave. Cand, in 2009, familia lui s-a intors la Chisinau, Natalia Gherman fiind desemnata in functia de viceministra de Externe, tanarul Mircea a trebuit sa devina, brusc, foarte independent. La doar 17 ani, el locuieste de unul singur in capitala suedeza, unde a ramas pentru a absolvi clasa a 11-a, ultima, de liceu – si nu este usor pentru un baiat obisnuit ca mama il trezeste dimineata…

La petrecerea de duminica, presedintele Mircea Snegur radia. Faptul ca nepotul a luat avionul pentru aniversarea bunicului a fost cel mai frumos dar pe care primul presedinte l-a primit in aceasta zi. E adevarat ca i-ar fi placut sa stea mai des la sfat cu nepotul, dar intelege ca acum e timpul cand acesta trebuie sa studieze si sa puna bazele viitoarei cariere. De aceea, Mircea-bunicul se resemneaza cu asteptarea. Si cu speranta ca, intr-o zi, nepotul ii va aduce un stranepot – sa aiba cu cine sfatui.

Andreea Stefan
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *