Actualitate

Coalitia 2009 cere MJ sa-si prezinte public scuzele

Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte Coalitia 2009 cere Ministerului Justitiei (MJ) sa-si prezinte public scuzele pentru afectarea imaginii si sa rectifice declaratiile potrivit carora Coalitia 2009 ar fi fost organizator sau coorganizator al actiunilor de protest din 7 si 8 aprilie 2009 din Chisinau. „Coalitia 2009 nu are nimic in comun cu asa-numita „Coalitie civica Alegeri 2009”, care a depus o declaratie prealabila la primaria Chisinau, prin care a notificat organizarea intrunirii din 7 aprilie 2009, iar persoanele indicate in acea declaratie nu fac parte si nu reprezinta Coalitia 2009. Afirmam o data in plus faptul ca in aceasta perioada Coalitia 2009 nu a avut intentia de a organiza intruniri publice sau actiuni de protest”, se spune intr-o declaratie a Coalitiei 2009.

Potrivit sursei citate, „MJ trebuia sa confrunte denumirile celor doua coalitii si astfel sa observe ca este vorba de initiative diferite. MJ avea toate posibilitatile si obligatia sa se documenteze inainte de a face declaratii care aduc atingeri imaginii Coalitiei 2009 si reputatiei organizatiilor neguvernamentale care au constituit-o”.

Intr-un comunicat de presa publicat marti, 21 aprilie, MJ spune ca a solicitat asociatiilor nonguvernamentale sa informeze, in termen de zece zile, despre actiunile intreprinse pentru prevenirea si stoparea violentei in timpul protestului. MJ sustine ca prin solicitare sa nu a urmarit decat clarificarea sub toate aspectele, complet si obiectiv, a tuturor circumstantelor desfasurarii actiunilor de protest din 7 aprilie 2009, care s-au soldat cu devastarea sediilor Presedintiei si Parlamentului.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *