Timpul.md

Actualitate 26 Noiembrie 2015 | 10:34

COD GALBEN de vânt puternic, ploi şi ninsori în toată România

Meteorologii au emis o atenţionare COD GALBEN de ploi şi ninsori pentru centrul, sud-vestul şi nord-estul ţării, 28 de judeţe fiind total sau parţial sub atenţionare, valabilă de joi la ora 6.00, până vineri la ora 8.00.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt, joi, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă până la ora 12.00. În cele două judeţe, vântul atinge la rafală 60 - 70 de kilometri pe oră.

Bucureştiul şi judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov sunt sub avertizare cod galben până la ora 13.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali, se arată în atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente, mai spune ANM.

sursa: mediafax.ro


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus