Timpul.md

Social 9 August 2016 | 15:24

Colegiile şi centrele de excelenţă şi-au suplinit locurile de studii în proporţie de 84%

Colegiile şi centrele de excelenţă (CE) şi-au suplinit locurile de studii în proporţie de 84%. După prima sesiune de admitere, care a avul loc în perioada 18 iulie-5 august, opt din cele 44 de instituţii şi-au completat integral locurile pentru anul de studii 2016-2017.

Cele opt instituţii sunt: CE Informatică şi Tehnologii Informaţionale, CE Servicii şi Prelucrarea Alimentelor, Colegiul de Ecologie, Colegiul Naţional de Comerţ, Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul de Muzică şi Pedagogie din Bălţi şi Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră.

Cele mai solicitate specialităţi sunt din domeniul IT, Medicină, Auto şi Finanţe.

Cele mai multe locuri rămase neacoperite sunt la Colegiul Tehnic al Universităţii Tehnice, CE Transporturi, Colegiul Politehnic din Bălţi. În special, au rămas neacoperite locurile destinate absolvenţilor de liceu, inclusiv pentru elevii care nu au promovat examenele de BAC.

În perioada 9-12 august se desfăşoară cea de-a doua etapă a sesiunii de admitere. Rezultatele finale vor fi anunţate până la data de 15 august curent.

 IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus