Timpul.md

Afaceri 29 Iunie 2011 | 11:36

Compania americană "Lear" caută locaţii pentru o nouă fabrică în R. Moldova

Corporaţia americană "Lear" specialiazată în producera pieselor de tapiţerie pentru interiorul automobilelor vrea să deschidă a doua fabrică în R. Moldova. 

Ministerul Economiei şi Organizaţiei de Promovare a Exportului din Moldova anunţă că au oferit, la solitarea Corporaţiei americane „Lear”, toate informaţiile necesare privind posibilitatea deschiderii unei fabrici în ţara noastră. Compania are deja o întreprindere în Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" unde produce huse din textile, vinil şi piele pentru scaune de automobile. Clienţii de bază a întreprinderii sunt uzinele Lear din Tychy (Polonia) şi Mor (Ungaria), iar clienţii finali – producătorii de automobile BMW, Mercedes, Ford, Peugeot, Toyota şi Citroen. O mare parte din angajaţii fabricii din Ungheni sunt locuitorii satelor din împrejurimea oraşului, transportul acestora fiind asigurat de către companie. În cazul în care "Lear" va deschide o nouă fabrică în ţară, circa 2000 de locuri de muncă vor fi disponibili pentru specialiştii din R. Moldova. 

Lear Corporation a fost înfiinţată în 1917, din 1994 s-a listat la bursă şi are uzine în 35 de ţări. Lear are circa 80 de mii de angajaţi în întreaga lume. Printre clienţii săi se numără Ford, Opel, Jaguar, Volvo, Mazda, Fiat, Volkswagen, Peugeot, Citroen etc. Rulajul anual al companiei este de peste 13 miliarde de dolari. 

Timpul.md (I.M.)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus