Timpul.md

Actualitate 13 Iunie 2013 | 06:58

Concediu paternal: „Mi se pare o idee grozavă”

Care este părerea cetățenilor despre concediul paternal? Și dacă tații ar fi de acord ca pentru o perioadă de timp și să se ocupe de educația copiilor?

 

Gaiană, 28 aniDin câte cunosc în țările Europene acest serviciu este implementat de mult timp. Am întâlnit astfel de cazuri în Italia. Cred că concediul paternal este foarte important, deoarece, și mama are nevoie de ajutor. Și apoi de ce nu? Dacă acest lucru îi aduce satisfacție soțului și am încredere că se va descurca. Probabil, în R. Moldova, aceste cazuri se întâlnesc mai rar.

Ala, 50 de aniNu sunt împotrivă, dacă mamei îi merge bine la serviciu, are o perspectivă în viitor, atunci tatăl ar trebui să stea acasă cu copilul. Nu văd nimic rău în asta. Unii tați se descurcă mult mai bine la capitolul educație. Într-o familie în adevărată, toți membrii ar trebui să se implice în educația copilului. Astfel, acesta va primi mai multă atenție și dragoste din partea celor apropiați.

Grigore, 57 aniEvident. Este un lucru absolut normal. Dacă soția are un salariu mai mare, atunci e un lucru binevenit. De ce credeți că un tată nu ar putea să crească copilul în locul mamei? Eu în trecut le-am oferit copiilor mei tot timpul liber de care am dispus, mai ales în weekenduri. Poate chiar mai bine ar fi, dacă tatăl ar avea grijă de copil, întrucât, bărbații sunt mai severi.

Gheorghe, 27 aniNu sunt de acord ca mama să lucreze în timp ce bărbații stau cu copiii, întrucât, mama trebuie să se ocupe de copii. În nici un caz nu am să-i permit soției să lucreze, chiar dacă salariul ei ar fi mare și ar avea mai multe oportunități la serviciu decât mine.

Teodora, 30 de aniDa, deoarece și femeile trebuie să aibă ocazia de a se realiza. Copiii îi faci în doi, astfel, și educați ei trebuie în doi. Cred că totul depinde de situație, însă nu aș lăsa copilul în grija soțului înainte ca acesta să împlinească un an. Doar mama știe când, cum și cu ce trebuie să-l hrănească. Sunt bărbați cărora nu le este frică să stea cu micuții, au mai mult curaj, alții nu. În mare parte depinde și de soț.

Iurie, 33 aniCred că e mai mult negativă decât pozitivă. Totuși mama e cea care trebuie să educe copilul. Eu cred că bărbații nu-i vor putea oferi îngrijirea necesară unui copil. Dar în cazul în care soția are un salariu mai mare, atunci cred că se poate face abatere de la regulă.

Vincenzio, 49 aniMi se pare o idee grozavă. De fapt în alte state se practică de mult timp și inevitabil este o idee foarte bună. Eu nu că aș fi, eu chiar sunt de acord să rămân acasă alături de copil și cred că este corect să procedez așa.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus