Timpul.md

Ultima oră 26 Ianuarie 2011 | 11:14

Consiliul AIE se convoacă în şedinţă

Consiliul AIE se va intruni astazi la ora 16.00 in sedinta. Anuntul a fost facut aseara in cadrul unei emisiuni TV de catre premierul Vlad Filat, informeaza MOLDPRES. Potrivit lui Filat, la sedinta Consiliului vor examinate problemele existente la ora actuala, inclusiv situatii din Guvern dar se va discuta si despre procedura de numire a viceministrilor. "Procedura de numire a viceministrilor nu a fost specificata in Acordul de constituire a AIE si exista puncte de vedere diferite pe care urmeaza sa le discutam". 

Filat a spus ca el opteaza pentru o procedura ce va permite ca fiecare ministru sa-si numeasca adjunctii. "Declaratia o fac in calitate de premier, iar daca ar fi sa judec ca presedinte de partid atunci sigur ca este mai comod sa avem viceministri la toate ministerele. Rezultatul ne permite ca in unele cazuri sa avem chiar si cite doi. Eu in calitate de premier inteleg insa ca ministrii au nevoie de echipa. Nici in cazul ministrilor PLDM nu voi interveni cu propuneri privind candidaturile viceministrilor", a adaugat Filat. 

El a spus ca decizia convocarii Consiliului a fost luata ieri dupa intilnirea pe care a avut-o cu liderul PD Marian Lupu. "Am avut o intilnire cu Lupu, una utila si structurata. Am vorbit despre agenda parlamentara, despre prioritatile de la Guvern si lucruri ce tin de activitatea statului in general. Am parcurs pe scurt agenda externa si modul in care incepem activitatea Consiliului". 

Liderul liberal-democratilor a spus ca nu stie cine va participa la Consiliul AIE din partea PL si PD dar a mentionat ca din partea PLDM va lua parte el, Mihai Godea si Alexandru Tanase. 

In cadrul sedintei de Guvern din 19 ianuarie au fost numiti doi viceministri noi la mediu si la Ministerul Tineretului si Sportului si au fost reconfirmati noua viceministri din cabinetul Filat 1. Acestia sint: Natalia Gherman, la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Octavian Calmic la Economie, Victor Barbaneagra - la Finante, Oleg Efrim - la Justitie, Boris Gherasim - la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Loretta Handrabura - la Educatie, Sergiu Sainciuc - la Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei, Anatolie Zolotco - la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor si Dona Scola - la Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor. In sedinta de astazi, Executivul l-a desemnat pe Viorel Gutu in functia de viceministru al Agriculturii si Industriei Alimentare.

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus