Timpul.md

Actualitate 4 August 2016 | 11:28

Conturile MoldATSA la „Eurocontrol" au fost deblocate

Mijloacele financiare acumulate de Întreprinderea de Stat „MoldATSA" la „Eurocontrol" au fost deblocate. Asta după ce instanța de judecată din Belgia a luat o decizie în acest sens, în urma eforturilor depuse de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, dar și conducerea Consiliului de Administrație al întreprinderii.

Sechestrul a fost ridicat complet, iar „Eurocontrol" urmează să elibereze în cel mai scurt timp toate mijloacele financiare. De asemenea, instanța a obligat compania „Kemestroy" (succesoarea companiei „Energoalians") să achite Republicii Moldova, despăgubiri de cinci mii de euro.

La începutul lunii iulie 2016, suma mijloacelor blocate în Belgia era de 5.913.038,47 euro. Sechestrul mijloacelor financiare a fost pus în data de 16 aprilie 2016, după ce pe data de 25 octombrie 2013, Arbitrajul Comercial Internațional din Paris a obligat Republica Moldova să achite firmei „Energoalians" 47 de milioane de dolari. Banii ar reprezenta datorii şi penalităţi acumulate de întreprinderea de stat „Moldtranselectro" pentru energia electrică livrată de firma ucraineană acum 16 ani.

În prezent, „MoldATSA" are datorii acumulate de aproximativ 90 de milioane de lei.  

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus