Moldova

Convingerile politice sunt legate de structura creierului

În cazul "conservatorilor", amigdala (o arie cerebrala situata in centrul encefalului si asociata, in mare masura, cu anxietatea si emotiile) are dimensiuni mai mari; in schimb, este mai putin dezvoltat cortexul cingulat anterior, o zona asociata cu indrazneala si optimismul.

Diferentele au fost descoperite de o echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie, care au scanat creierele mai multor voluntari, printre care doi membri ai Parlamentului britanic (unul conservator, iar celalalt – laburist) si 90 de studenti; acestia din urma au fost, ulterior, chestionati in privinta convingerilor lor politice.

Insa, dat fiind faptul ca toti participantii erau adulti, nu se stie daca aceste caracteristici ale creierului sunt innascute sau creierul se dezvolta diferit in decursul timpului, sub influenta experientei.

Rezultatele studiului se coreleaza cu cele ale unui studiu american anterior, realizat la Universitatea California, si care arata ca unii oameni poseda o "gena liberala", numita DRD4, a carei prezenta ii face pe posesori mai inclinati sa adopte vederi politice mai putin conventionale.

Sursa: Telegraph 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *