Social

Copiii tutelati: cine le poarta de grija?

In pofida crizei economice din R. Moldova, pe parcursul anului trecut, doua onorabile doamne de la noi au reusit sa imbunatateasca conditiile de trai pentru 20 de tutori si 27 de copii ramasi fara ingrijire parinteasca din municipiul Chisinau. Dorind parca sa spuna ca nicio criza nu poate sta in calea celor care intentioneaza sa faca lucruri bune, Neli Bezusca, specialist principal in tutela/curatela al Directiei pentru protectia drepturilor copilului a sectorului Centru, si Valentina Bujulea, pedagog organizator al Centrului Media, au intins o mana de ajutor copiilor tutelati, oferindu-le imbracaminte si incaltaminte de iarna, precum si produse alimentare.

Acest lucru a fost posibil gratie eforturilor depuse de catre Neli Bezusca, ea fiind cea care a elaborat un proiect de sustinere a persoanelor din categoriile socialmente vulnerabile. Proiectul, denumit „O speranta in viitor”, a fost sustinut financiar de catre Fondul de actiune al Clubului „Soroptimist” din Chisinau. „Soroptimist”, care, in traducere din engleza, inseamna clubul surorilor bune, a aparut in SUA. La moment, acesta numara peste o suta de mii de membri si activeaza in 120 de tari ale lumii pentru a sustine categoriile socialmente vulnerabile ale populatiei.

Beneficiarii proiectului au participat la seminare informative despre riscurile la care pot fi expusi copiii si tinerii, despre dirijarea emotiilor, comunicarea cu copiii, cunoasterea de sine, seminare sustinute de psihologii Natalia Gordila si Ala Lozan.
Referindu-se la importanta acestui proiect, Neli Bezusca a mentionat: „Evident, acesti oameni au nevoie cel mai mult de sustinere materiala, dar ne bucura foarte mult faptul ca, prin intermediul trainingurilor organizate, atat tutorii, cat si copiii au devenit mai sociabili, mai descatusati, si-au facut noi prieteni si au gasit raspunsuri la multele intrebari pe care le aveau”.

Agnesa Rosca

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *