Timpul.md

Actualitate 3 Aprilie 2020 | 07:50

COVID-19 // OMS repetă avertismentul adresat TINERILOR în privinţa riscurilor de infectare şi deces

 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reamintit joi faptul că şi tinerii sunt vizaţi de pandemia de COVID-19 cauzată de noul tip de coronavirus, care a făcut deja victime în rândul copiilor şi adolescenţilor,  informează AFP.

"Ideea conform căreia 'COVID-19 afectează doar persone vârstnice' este factual eronată", a reamintit directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă săptămânală organizată la Copenhaga şi difuzată online.

"Vârsta nu este singurul factor de risc pentru a suferi o formă gravă a bolii", a insistat Hans Kluge.

Cazuri critice au fost observate deja la adolescenţi şi tineri adulţi, iar mulţi dintre aceşti pacienţi au necesitat internări în secţii de terapie intensivă şi unii dintre ei au decedat, a adăugat acelaşi oficial al OMS.În Europa, cea mai tânără victimă raportată a fost un copil de 12 ani, care a murit în Belgia.

În Statele Unite, un bebeluş de şase săptămâni, contaminat la rândul său cu noul coronavirus, a murit.

Un procent cuprins între 10% şi 15% din rândul persoanelor cu vârste sub 50 de ani suferă o formă de la moderată la gravă a acestei infecţii, potrivit OMS.

Totuşi, "cei care îmbătrânesc cu o stare de sănătate bună prezintă mai puţine riscuri", a precizat Hans Kluge, care a reamintit şi faptul că "anumite persoane de peste 100 de ani (...) internate în spitale din cauza COVID-19 au beneficiat apoi de o însănătoşire completă". 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus