Actualitate

„Credeţi că vom învinge?”

La întâlnire au venit profesori, elevi, săteni din localităţile învecinate, dar şi ziarişti de la presa locală. În cuvântul său de salut, directorul liceului, Valeriu Gorincioi, a trecut în revistă meritele TIMPULUI în marea bătălie a presei pentru democraţie şi libertate, a amintit autorii preferaţi ai publicului cititor şi a îndemnat asistenţa la un dialog sincer şi interesat. Tot domnul director a fost cel care a adresat prima întrebare, interesându-se de reperele politicii editoriale, de cum se păstrează spiritul de echipă şi de ce ziarul nostru se numeşte TIMPUL.

La acestea şi alte întrebări a răspuns, mai întâi, directorul TIMPULUI, Constantin Tănase. „Am ales TIMPUL pentru că am dorit sa continuăm tradiţiile de suflet ale unui alt timp – TIMPUL lui Eminescu”, a menţionat directorul. Cât priveşte spiritul de echipă şi politica editorială, Constantin Tănase a amintit o concluzie pe care a publicat-o în „Cronica română” scriitorul de sorginte basarabeană, Alexandru Mironov, care zicea la apariţia primului număr al TIMPULUI că această nouă publicaţie constituie o şcoală şi pentru ziariştii de la Bucureşti.

În continuare, întâlnirea a fost moderată de către redactorul-şef coordonator, Sorina Ştefârţă, care a prezentat întreaga echipă. Despre activitatea redacţiei au vorbit Gheorghe Budeanu, Arcadie Gherasim, Tatiana Corai, Valentina Baciu, Natalia Hadârcă ş.a.

Cititorii prezenţi în sală ne-au convins că urmăresc cu atenţie tot ce se publică în ziarul nostru. „Sunt foarte bucuroasă atunci când mă regăsesc în articolele dvs.”, ne-a spus profesoara de educaţie civică Maria Gorincioi, care ne-a sugerat şi nişte rubrici ce ţin de domeniul pe care îl profesează. La rândul său, Gheorghe Trifan ne-a rugat să scriem mai mult despre viaţa de la sate şi să abordăm cu regularitate tematica agrară. Mihai Prezuga, elev în clasa a XI-a, s-a interesat de ce nu sunt traşi la răspundere poliţiştii care i-au maltratat pe tinerii care au participat la evenimentele din 7 aprilie 2009 şi, în mod special, de ce nu i se ridică imunitatea principalului vinovat – ex-preşedintele comunist Vladimir Voronin. Constantin Cobâlean, directorul Şcolii sportive din localitate, ne-a sugerat să scriem mai mult despre sport şi ne-a dăruit o cupă-simbol cu ocazia celor nouă ani pe care TIMPUL i-a împlinit pe 14 septembrie.

Ca de fiecare dată, întâlnirea n-a fost lipsită de surprize. Ele au venit din partea Elenei Sărăteanu de la Departamentul marketing, care a organizat un concurs, mai mulţi cititori intrând în posesia volumului de publicistică „Blestemul de a fi”, semnat Constantin Tănase.
La finele întâlnirii, directorul Valeriu Gorincioi, ne-a flatat, afirmând că viitorul R. Moldova depinde în mare măsură şi de echipa TIMPULUI şi ne-a întrebat retoric: „Credeţi că vom învinge?”.
Noi le-am răspuns „Da!” şi sala a aplaudat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *