Timpul.md

Actualitate 15 Octombrie 2018 | 13:06

Cristian Pârvan, către studenţii de la ASE: Modelul economic al României vă priveşte direct şi dacă plecaţi din ţară, şi dacă nu

Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Pârvan, a afirmat, luni, în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice (ASE), la evenimentul de lansare a unei noi cărţi scrisă de academicianul Daniel Dăianu, că modelul economic al României îi priveşte direct indiferent dacă pleacă sau nu din ţară.

„Ca un om care caută în continuare care sunt resursele locale de dezvoltare economică, spun că oamenii de afaceri sunt coloana vertebrală a economiei României. Echilibrele macro nu se pot realiza dacă nu avem echilibre micro. Ce fel de model economic îşi propune România? Modelul economic al României vă priveşte direct şi dacă plecaţi din ţară, şi dacă nu plecaţi din ţară. Şi noi, mediul de afaceri, încercăm să spunem că tot controlul economiei româneşti este împărţit între afacerile româneşti şi afacerile străine. Cartea domnului Dăianu reiterează adoptarea monedei euro. Nu sunt un eurosceptic, dar totodată trebuie să fim conştienţi de acest lucru", le-a spus Pârvan studenţilor.

În altă ordine de idei, acesta a menţionat că sectorul bancar din România trebuie să se alinieze la evoluţiile tehnologice şi, cu siguranţă, va fi influenţat de inteligenţa artificială.

"Sectorul bancar va fi şi el influenţat de inteligenţa artificială, de fintech. Sistemul bancar va trebui să se alinieze la tehnologie, fie brutal ca ING, care a decis să nu mai aibă front office, fie prin schimbări şi mixuri între sisteme super-moderne şi cele clasice", a subliniat Cristian Pârvan.

Academicianul Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), şi-a lansat, luni, noul volum intitulat "Băncile centrale, criză şi postcriză. România şi Uniunea Europeană încotro?'.

Evenimentul a avut loc în Aula Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti.

AGERPRES 

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus