Timpul.md

Actualitate 6 Aprilie 2017 | 08:06

Cum a ajuns un accident tragic să fie PRIMUL caz de sinucidere din BALENA ALBASTRĂ: Eleva din Sibiu s-a aruncat în gol de pe „Turn”

Tânăra de 15 ani din Sibiu care a murit după ce s-a aruncat de pe un bloc cu 9 etaje ar fi intrat într-un joc similar cu Balena Albastră, având un "mentor" care îi dădea diverse însărcinări şi îi spunea ce să facă, cei doi discutând în limba română, au explicat procurorii pentru gandul.info. 

În mijlocul unei întregi controverse privind existenţa unui joc denumit „Balena Albastră”, care provine din Rusia şi se propagă pe forumurile şi reţelele de socializare online, dar mai ales al legăturii dintre acest joc şi sinuciderea mai multor tineri din spaţiul ex-sovietic, dar şi european, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au aruncat miercuri bomba: moartea unei tinere eleve care a căzut pe 15 martie de pe un bloc cu 9 etaje, din Sibiu, ar fi de fapt o sinucidere, iar tânăra era implicată în jocul „Balena Albastră”.

Totul se întâmplă în contextul în care ministrul de Interne Carmen Dan declara, marţi, că niciunul dintre cele 54 de cazuri de adolescenţi cu probleme similare celor din jocul rusesc şi care au fost verificate de poliţişti nu s-a dovedit a avea vreo legătură cu jocul „Balena Albastră”. Declaraţia a fost făcută însă la capătul unei acţiuni festive de la o şcoală din Bucureşti, alături de primarul general Gabriela Firea, unde oficialii PSD le-au vorbit elevilor tocmai despre pericolul jocurilor cu necunoscuţii pe internet, fără însă să pomenească numele jocului rusesc.

Eleva din Sibiu, al cărei nume este deja public (Denisa Voilean), procurorii publicându-i miercuri şi pseudonimul folosit pe reţeaua Instagram, care conduce şi la profilul de Facebook, a murit pe 15 martie, căzând de pe terasa unui bloc de 9 etaje de pe bulevardul Vasile Milea din Sibiu, cunoscut ca blocul „Turn”. Ea se afla acolo cu mai mulţi prieteni, iar informaţiile iniţiale arată că ea a căzut în timp ce încerca să îşi facă un „selfie”, balustrada de care se sprijinea rupându-se. Informaţia lansată astăzi de procurorii sibieni, că de fapt tânăra s-a sinucis şi că juca „Balena Albastră”, a ridicat iniţial semne de întrebare, din cauza unei formulări folosite în comunicatul de presă al procurorilor: „s-a mai reţinut că minora VDŞ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat Balena albastră”.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus