Timpul.md

Opinii & Editoriale 21 Iunie 2019 | 09:10

Cum arată un popor cu demnitate?

Cum credeţi, dacă un deputat din Duma Rusiei ar veni la Chişinău şi ar conduce o şedinţă în sala de şedinţe a Parlamentului RM, din fotoliul preşedintelui parlamentului RM, ar ieşi cineva să protesteze?

Asta s-a întâmplat în Georgia. Ca urmare, chiar în aceste momente zeci de mii de georgieni protestează, o parte dintre ei iau cu asalt clădirea Parlamentului de la Tbilisi.


Deputatul rus cu pricina, Serghei Gavrilov, un comunist care a condus delegaţia parlamentarilor ruşi la o şedinţă a Adunării Interparlamentare a ţărilor ortodoxe (!!!) (da, exact, un membru al partidului comunist al Rusiei) a fost nevoit să plece mai devreme din Georgia, a ieşit din hotel cu pază iar zeci de manifestanţi au aruncat cu sticle de plastic în el. Iar deputatul georgian responsabil de organizarea evenimentului, membru al partidului "Georgian Dream" al plahotniucului local, Bidzina Ivanişvili, a fost şi el la un pas de a fi linşat şi a fost nevoit să-şi ceară iertare de la popor. Ivanişvili însuşi a fost nevoit să condamne gesturile delegaţiei ruseşti şi să anunţe o investigaţie şi pedepsirea vinovaţilor. S-ar putea să fie însă prea târziu.


Acum Rusia declară că toate negocierile bilaterale pe diferite subiecte sunt în pericol.

Iar manifestanţii de la Parlament strigă "Sakartvelo!" (Georgia). Ei cer demisia preşedintelui Parlamentului şi alegeri anticipate.

Aşa arată un popor cu demnitate.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus