Timpul.md

Actualitate 29 Aprilie 2018 | 10:54

Cum atingem un echilibru între job şi relaxare

Psihologii susţin că între job şi relaxare trebuie să existe întotdeauna un echilibru, dar uneori acest lucru este greu de realizat. Există câteva trucuri de care trebuie să ţinem cont pentru a putea rămâne relaxaţi într-o viaţă atât de agitată.

Locul de muncă ne solicită uneori foarte mult, iar astfel ajungem să prestăm mai mult de 60 de ore/săptămână, motiv pentru care pot apărea probleme de sănătate. Bolile de inimă sau accidentele vasculare pot creşte considerabil atunci când suntem mult prea solicitaţi, aşa că este bine să menţinem un echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală.

„Singurătatea şi izolarea sunt o sursă de stres, iar atunci când ne canalizăm toată atenţia asupra locului de muncă cu siguranţă apar astfel de probleme. Este indicat să participăm la eveniment de comunitate, la întâlniri cu prietenii sau voluntariat şi vom observa că aceste activităţi ne pot deconecta foarte uşor şi putem deveni imediat mult mai relaxaţi. Întotdeauna, între viaţa personală şi viaţa profesională trebuie să existe un echilibru pentru a putea să fim fericiţi“, a precizat Iuliana Petcu, psiholog.

Cum menţinem echilibrul?


Psihologii au mai precizat că uneori din cauza stresului nu putem stabili limite şi graniţe, însă trebuie să învăţăm să ştim cănd să ne oprim pentru a ne recăpăta sănătatea psihică. „Dacă am fost crescuţi ca întotdeauna să spunem da la absolut orice lucru fără să realizăm că uneori este prea mult pentru organism, trebuie să învăţăm să spunem nu atunci când simţim că este prea mult şi să alegem un mod de a ne relaxa. Cu siguranţă astfel vom scăpa mult mai uşor de stresul acumulat la locul de muncă“, a mai spus Iuliana Petcu, psiholog.

Specialiştii au mai precizat că tot ce am trăit de-a lungul zilei ne afectează în plan psihologic, aşa că este indicat să avem o anumită perioadă în care să ne putem descărca de toată tensiunea negativă. „Chiar dacă avem un loc de muncă care ne solicită foarte mult este bine să avem grijă de noi într-un mod cât mai constant. Este bine să avem o listă cu lucrurile pe care le putem face şi să alegem să mergem la spa, la masaj, la o plimbare cu bicicleta sau să ascultăm muzică“, a mai precizat Iuliana Petcu, psiholog.

Sursa: Adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus