Timpul Liber

Cum montezi 15 rafturi fără să găureşti tot peretele

Imaginea este, de fapt, mai mult decât revelatoare în acest sens, demonstrând cât de șic poate deveni un interior amenajat după o idee atât de simplă.

Peretele este lăsat la vedere, dar rafturile astfel montate în trepte, în trei cadre diferite, se pot fixa doar sus şi jos, cu 12 șuruburi cu dibluri (în loc de 30). De fapt, nu atât economia de şuruburi contează, cât aspectul cu totul special care se obţine în orice interior cu ajutorul unor asemenea piese de mobilier.

Este o idee la fel de potrivită atât pentru o bucătărie şi pentru depozitarea a diverse vase şi accesorii, cât şi pentru un birou amenajat acasă, în care să se poată păstra în ordine dosare şi materiale.

Rafturile din ce în ce mai late spre bază sunt montate de suporturile verticale nu doar într-un cui, aşa cum pare la o prima vedere, ci prin îmbinare şi încleiere (înainte de vopsire). Suporturile verticale au şanţuri în care intră rafturile, pentru a li se asigura stabilitatea necesară, altfel nu ar susţine obiecte şi s-ar înclina la primul dezechilibru de greutăţi.

Calculele pentru şabloane se fac în funcţie de rezistenţa lemnului şi de înălţimea dorită pentru o asemenea bibliotecă neconvenţională. Iar dacă vi se par prea greu de abordat, mai rămâne varianta cumpărării ca atare.

Scara, ca obiect de design interior

În același sens, cu o scară obișnuită putem face și altceva în afară de a o folosi la văruit, la urcat în copaci sau pentru a ne uşura accesul la ceva aflat la înălţime. Putem să o adaptăm unor funcţii legate doar de design interior. Mai precis, să o transformăm într-un suport, să o adaptăm pentru a crea rafturi pe ea, să o vopsim sau să o suspendăm şi să agăţăm de ea diverse obiecte.

Dacă una dintre scări a devenit nesigură sau prea uzată pentru a fi folosită în modul clasic, dacă i s-au rupt câteva trepte, ori chiar şi dacă aveţi pur şi simplu una în plus, daţi-i o nouă viaţă. Poate că una dintre ideile de mai jos vă va atrage atenţia, mai ales dacă va place să creaţi şi să faceţi la voi acasă obiecte sau amenajări inedite.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *