Ultima oră

Cum vor putea vota bulgarii din RM la alegerile Parlamentare din 12 mai 2013

Modelul cererii de votare este accesat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria la adresa: http://www.mfa.bg/bg/pages/200/index.html. În cerere alegătorul va indica: prenumele, patronimicul, numele după paşaport, codul numeric personal, adresa de reşedinţă în ţara respectivă, adresa permanentă în Republica Bulgaria şi localitatea, în care doreşte să voteze.

Сonform deciziei CEC fiecare alegător care doreşte să voteze, depune o cerere aparte, pe care o semnează personal. Aceasta se depune personal de către alegător la Ambasada Republicii Bulgaria la Chişinău, sau se expediază pe cale poştală.
Votarea începe la ora 7.00 ora locală şi se încheie la ora 20.00 ora locală.

În ziua alegerilor votantul va prezenta actul de identitate (paşaport, cartea de identitate sau livretul militar (numai pentru militari), dar dacă nu a depus cererea în străinătate şi nu a fost înscris în lista de votare, trebuie să prezinte şi declaraţia conform modelului (Anexa nr. 22 din documentele de votare).

Mai multe informaţii privind votarea în străinătate la alegerile parlamentare puteţi găsi la pagina web a MAE (www.mfa.bg) şi CEC (www.cik.bg). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *