Timpul.md

Ultima oră 3 August 2013 | 12:00

Cutremur în Bulgaria, în apropiere de Kozlodoi şi Dăbuleni

Un cutremur cu magnitudine de 2.5 a fost înregistrat în această dimineaţă în Bulgaria, printre localităţile aflate aproape de epicentru fiind şi Dăbuleni. 

Cutremurrul din Buglgaria a avut o amgnitudine mică, de 2.5, dar a fost vorba de un seism de suprafaţă, fiind produs la o adâncime de doar 13 kilometri, spre deosebire de cele dn Vrancea care se produc la adâncimi de peste 100 de kilometri. Localităţile apropiate, conform infp.ro, au fost: Kozloduy (11 km),Oryakhovo (23 km), Butan (25 km), Dabuleni (28 km), Selanovtsi (32 km).

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade s-a produs si in dimineata zilei de vineri, 2 august, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 7h18min13sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona NEREJU-GURA TEGHII (45,70 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica), iar adancimea focarului a fost de 87 km.

Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit slab in zona epicentrala cu intensitatea de cel mult II-III grade pe scara Mercalli.

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea estimata la 4,0-4,1 grade pe scara Richter s-a produs in ziua de duminica, 28 iulie, in regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 17h25min05sec, iar epicentrul sau a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-GURA TEGHII (45,65 grade latitudine Nordica, 26,51 grade longitudine Estica).

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la adancimea de 80 km si a avut magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului a fost de III-IV grade pe scara Mercalli in zona epicentrala si de cel mult II grade la Bucuresti.

Sursa: realitatea.net 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus