Timpul.md

Actualitate 26 Februarie 2019 | 09:39

Cutremur în România! CE ZONĂ LE-A ATRAS ATENŢIA celor de la INFP? Breaking news

Un cutremur cu magnitudine 3,1 pe scara Richter a avut loc marți dimineață în județul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la ora locală 4:26:50, la o adâncime de 84 de kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Nehoiu (23km), Covasna (34km), Întorsura Buzăului (42km), Târgu Secuiesc (49km) și Vălenii de Munte (59km).. Cel mai mare seism din acest an, cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, s-a produs în 9 ianuarie, în județul Buzău.

Reamintim că specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului au făcut recent o simulare a modului în care s-ar propaga unda seismică, în ce zone ar putea exista cele mai multe victime şi unde se vor prăbuşi cele mai multe clădiri, în cazul unui cutremur de magnitudine mare.„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus