Sport

Dacia a devenit lidera in Divizia Nationala

Una din cele mai in forma echipe din actuala editie a campionatului republican in Divizia Nationala, formatia Iskra-Stal Rabnita, a inregistrat in cadrul etapei a XV-a a competitiei a doua egalitate din actualul sezon si a cedat pozitia de lider al clasamentului.

Desi nu traverseaza cea mai buna perioada de joc, chisinauienii de la Zimbru au evoluat, paradoxal, destul de bine in duelurile cu rabnitenii si au obtinut patru puncte din sase.

Dupa ce au dispus in primul tur (3-1) pe teren propriu, in meciul din deplasare, discipolii lui Ivan Tabanov nu s-au lasat timorati de statutul de lider al adversarilor si au obtinut o remiza muncita si meritata, in special pentru jocul din a doua repriza. Gazdele au deschis scorul prin Iurie Osipenco, la inceputul reprizei secunde, dar au fost egalati de reusita lui Petru Hvorosteanov. La finele meciului, antrenorii celor doua formatii au remarcat ca rezultatul este obiectiv.

De clacarea echipei Iskra-Stal a profitat din plin vicecampioana in exercitiu, Dacia Chisinau, care s-a confruntat, in propriul fief, cu debutanta Viitorul Orhei. Victoria „lupilor galbeni” a fost perfectata de aceiasi fotbalisti care inscrisesera si in partida anterioara cu FC Tiraspol: Anatolie Boestean si Ion Arabadji.

Formatia Olimpia Balti, care provocase surpriza etapei a XIV-a, cand a invins cu 4-1 in deplasare echipa „zimbrilor”, demonstreaza un parcurs de joc instabil, fiind depasita chiar in fata propriilor suporteri de CSCA-Rapid Chisinau (0-2), dupa o dubla reusita de final de catre Stanislav Luca.

In alte meciuri s-au consemnat rezultatele: FC Tiraspol – Dinamo Tighina 5-1, Academia UTM Chisinau – Nistru Otaci 1-0, iar in devans, Sfantul Gheorghe Suruceni a fost invinsa de campioana Sheriff Tiraspol (5-2).
Meciurile urmatoarei etape se vor disputa maine.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *