Timpul.md

Auto 1 Noiembrie 2018 | 17:40

DACIA DUSTER GPL. Cât costă NOUL MODEL şi ce dotări are

Dacia revine pe piaţă cu o nouă ofertă pentru modelul Duster dotat DIN FABRICAŢIE cu instalaţie GPL, versiunea de 1,6 litri. O alegere conservatoare, dar pe care nu o veţi regreta: Renault vă face să doriţi achiziţia acestui Duster din o mie de motive, scriu jurnaliştii italieni într-un articol de prezentare.

Dacia Duster pe GPL va costa până la 20.000 de euro şi va fi destinată, pentru început, doar pieţei din Franţa.

”Furnizorul instalaţiei GPL este Emilian Landi Renzo, la fel ca pentru primul model Duster GPL. Montaţi direct în fabrică, cilindrii păstrează aceeaşi capacitate (32 litri şi 395 km autonomie în ciclul mixt). Procesul de ardere a gazului lichid a fost optimizat: consum uşor mai scăzut în comparaţie cu precedenta 8.1 l / 100 km (valorile oficiale sunt încă în stadiul de aprobare)”, scrie siteul italian de specialitate motorbox.com.

”O alegere conservatoare, pe scurt, dar de succes: Renault vă face să doriţi achiziţia acestui Duster din o mie de motive”, scriu jurnaliştii italieni.

În funcţie de nivelul de echipare, noul Duster GPL costă de la 13.350 Euro versiunea Essential (pachet care include lumini de ceaţă, Dacia Plug & Play radio) la 16.050 euro versiunea Prestige (climatizare, jante de 17 inch , camera cu vizibilitate în partea din spate, Blind Avertizare Sport), şi ajunge la circa 20.000 de euro pentru configuraţia Confort (cruise control, Media Nav Evolution, senzori de parcare spate, volan reglabil pe înălţime şi adâncime).

Nu este un experiment unic al celor de la Renault. Din 2007, modelele Logan berlină şi Logan MCV sunt disponibile şi cu motorizare pe gaz, în timp ce în 2009 a fost introdusă varianta GPL pentru Sandero.

GPL este un combustibil mai ieftin decât benzina şi motorina, fără să fie accizat, iar preţul este la jumătate faţă de concurenţă.

Un Logan care funcţionează atât cu benzină, cât şi cu GPL, poate avea o autonomie de drum de peste 1.500 de kilometri. În România, peste 5 la sută dintre maşini sunt pe GPL.

Sursa: Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus