Timpul.md

Actualitate 19 August 2019 | 09:07

Dăncilă, despre vizita lui Iohannis în SUA: Subiectele care vor fi abordate trebuiau discutate înainte cu Guvernul / Să te duci doar ca sa faci o fotografie, nu este in beneficiul României

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că este importantă vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA, unde se va întâlni cu omologul său, Donald Trump, dar a subliniat că la întoarcere trebuie să spună și ce a obținut pentru România și să nu se ducă ”doar ca să facă o fotografie”.

”Să te duci doar ca sa faci o fotografie, nu este in beneficiul României”, a declarat premierul, subliniind că la o astfel de vizită ”este normal să vorbești și despre cum pot fi consolidate relațiile”.

Întrebată dacă a fost sunată de președinte pentru a fi consultată cu privire la subiectele ce vor fi discutate cu liderul de la Casa Albă, Dăncilă a spus că speră ca ”domnul președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care guvernul să le implementeze și care nu au fost obiectul unor discuții”.

Aceasta a mai spus că ar fi trebuit discutate mai multe subiecte de interes, precum apărare sau energie, și că ar fi trebuit să fie semnate ”anumite acorduri în domeniile de interes”.

”Discuția ar fi trebuit să fie aplicată înainte de vizită și trebuia de la Guvern să plece anumite linii care să fie abordate în această discuție cu președintele Trump”, a mai declarat Dăncilă, care a subliniat că și-ar dori mult ca România să scape de vize.

Întrebată când a vorbit ultima oară cu Iohannis, Dăncilă a spus că au vorbit săptămâna trecută despre comisarul european, în contextul în care pe data de 20 va merge la Bruxelles și va avea o discuție cu președintele Comisiei Europene.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus