Timpul.md

Actualitate 27 Iunie 2018 | 09:30

Datorită imaginilor apărute la TV, The New York Times a demonstrat că în spatele atacului chimic din Siria este Bashar Assad / VIDEO

Responsabil pentru atacul chimic din orașul sirian, în aprilie, este Bashar Assad. Acest lucru l-au demonstrat jurnaliștii ediției americane The New York Times, care și-au desfășurat propriile investigații cu ajutorul materialele postului de televiziune „Zvezda”. 

Coordonatele exacte ale clădirii, în care s-a prăbușit bomba cu gaz, au fost determinate de la bun început. Acestea au fost stabilite cu ajutorul reperelor observate în video. E vorba de moschee și școală. 

Cu ajutorul experților în artă, s-a construit o structură exactă a clădirii, în care a fost găsită bomba, au fost improvizate un acoperiș și patru etaje. Comparând materialele video disponibile, jurnaliștii au aflat că la etajele inferioare erau cadavrele a cel puțin 34 de persoane.

În același timp, ancheta clarifică faptul că, seara, în ziua atacului asupra orașului Duma, au fost văzute elicoptere, iar primele informații despre victime au fost primite tot atunci.

Reamintim că un alt atac chimic la scară mare a avut loc în Siria, în orașul Duma, la 8 aprilie 2018. Drept urmare, mai mulți civili au murit, printre care și mulți copii.
TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus